Papirisolering har en række særdeles fordelagtige egenskaber i mange bygningsmæssige sammenhænge.

1  Rart indeklima
Papirisolering er et organisk cellulosemateriale, der optager og afgiver fugt i lighed med almindeligt træ. Materialets fugtregulerende egenskaber er en fordel for hele bygningskonstruktionen, og giver samtidig et stabilt og behageligt indeklima.

2  Undgå kuldebroer og utætheder
Indblæsning eller udlægning af papiruld giver en ensartet isolering, som ligger sig som en tætsluttende dyne, der effektivt lukker af for huller og åbninger, så man undgår kuldebroer eller utætheder i ejendommen.

3  Spar penge og tid
Du slipper for afskæringer, og der er meget lidt spild. Overskydende isoleringsmateriale kan nemt bruges til en anden opgave, og du har ikke noget affald, som skal bortskaffes, derved spares både tid og penge.

4  Godt arbejdsklima
Håndteringen af papirisolering giver ingen irritation - hverken stikken, svien eller kløen. Materialets høje kvalitet betyder samtidig, at det
støver mindre ved indblæsning. Brug dog altid åndedrætsværn.

Lyddæmpende egenskaber
Udover papirisoleringens gode isoleringsegenskaber har produktet også rigtige gode lyddæmpende egenskaber. I etageadskillelser og i ejendomme med meget støj vil isolering med papiruld medvirke til at reducere lydgener.

Ingen træk
Kvaliteten af papirisolering sikrer høj luftmodstand, som giver god beskyttelse mod træk. Det er med til at reducere dit varmetab, og er en besparelse på dine energiomkostninger.
Indholdet af hule og luftfyldte cellulosefibre har en høj og optimal isolerende effekt.

produktion af papirisolering af genbrugspapir

7  Virker både vinter og sommer
Papirisolering holder på varmen om vinteren og reducerer indtrængende varme fra solen om sommeren. Temperaturen under tagpladerne kan nå op til 80 grader, men densiteten og varmegennemstrømningsmodstanden i papirulden forsinker varmen i at trænge ind i huset.

8  Bæredygtighed
Lavt CO2 aftryk. Papirisolering er baseret på recirkulering og energiforbruget til fremstillingen er mange gange lavere end tilsvarende mineraluldsprodukter. Efter endt brug er der ingen krav til deponering; det kan indgå i naturens cyklus eller genbruges igen.

9  Brandhæmmende og ingen råd
Papirisolering er tilsat mineralske salte, der bidrager til at gøre isoleringsmaterialet brandhæmmende og modstandsdygtigt imod svamp, råd og skadedyr. Mængden af mineralske salte overholder gældende regler. Se teknisk data.

10  Kan genbruges
Isoleringsmaterialet kan genbruges igen efter at have udtjent sit formål eller bortskaffes uden nogen former for restriktioner, der er således ikke krav til deponi.


Tilbage