Perlite

ISODAN® forhandler alle former for Perlite til isoleringsbrug.

Hvad er perlite?

Perlite er et naturprodukt af vulkansk oprindelse.
Ved opvarmning til 1100 C° ekspanderer det til 20 gange sit oprindelige volumen og er nu blevet til et hvidt sterilt granulat med en række særlige egenskaber, der gør det specielt eftertragtet som isoleringsmateriale. Perlite har i over 50 år været anvendt inden for byggeindustrien i hele verden.

Hvorfor vælge Perlite?

Fiberfri isolering uden risiko for

 • Lungeskader
 • Allergi
 • Hudirretation
 • Indeklima

Varmeisoleringsevnen for Perlite er af Teknologisk Institut fastslået som fuld på højde med de bedste isoleringsprodukter.
Pelite granulat er nemt at arbejde med og løber let ind i alle hulrum.
Det sikrer en effektiv isolering selv på de vanskeligste steder.
Ubrændbar og organisk Perlitens mineralske oprindelse og de rene ubrændte bestanddele muliggør en høj anvendelsestemperatur.
Materialet kan ikke rådne, synker ikke sammen eller bliver nedbrudt og danner ikke grobund for mikroorganismer og svamp eller afgiver nogen form for damp eller lugte.
Vandafvisende Perlite bruges, hvor der er risiko for slagregn eller kondensvand. Perlite er meget nem at arbejde med. Lønomkostningerne reduceres på isoleringsprisen, som oftest er lavere ved anvendelse af Perlite.

Totalisolering

 1. Gulve
  Perlite er det ideelle isoleringsmateriale til svømmende gulve.
  Rør og el-rør kan monteres på underlaget, og Perlite-isoleringen hældes over. Overfladen afrettes, og hvis den er over 40 mm tyk, vibreres den.
  Svømmende gulve med beton, asfalt, plader eller gulvbrædder kan lægges direkte oven på Perlite isoleringen.
 2. Etageadskillelser
  Perlite har gennem mange år bevist sine brandisolerende egenskaber, der gør Perlite særlig velegnet mellem etager.
  De kantede Perlite-korn låser hinanden fast i et stabilt lag, der yderligere forstærker isoleringsevnen. Det lette materiale gør det nemt at arbejde med, selv under vanskelige forhold.
 3. Hulmursisolering
  Perlite er et levende granulat, der ved indblæsningen selv finder vej ud i de yderste afkroge af hulmuren. Her anvendes den specielle vandafvisende Perlite-type, der skyer kondensvand og slagregn.
 4. Lofter og vægge
  Perlite kan hældes ud eller indblæses såvel på lofter som i vægge.
  Perlite løber let ned mellem spærene og finder selv vej ud i alle hjørner og hulrum. På lofter med en lille taghældning er Perlite nem at lægge ud, så det giver en effektiv isolering. Træværket kan få frisk luft, takket være det gode dampdiffusionstal.
 5. Efterisolering af lofter
  På vanskelige steder ved spær og spærfod er isoleringen med mineraluldsmåtter ofte mangelfuld. Det afhjælper man nemt ved at hælde Perlite ud over, og den vil selv søge ned i de dårligt isolerede steder. Skal isoleringslaget øges, hældes Perlite ud alene eller efter udlægning af mineraluldsmåtter, som så ikke behøver at tilskæres ved spær. Peliten udfylder mellemrummet.
  Tekniske data:
  Varmeledningstal: λ 10 = 00,039 W/m C°
  Lukket konstruktion, som hulmur, etageadskillelse og gulv: λ p = 0,045 W/m C°
  Løs rumvægt: 50-90 kg/m3
  Kornstørrelse: op til 6 mm
  Dampdiffussionstal: μ = 3-4
  Maksimal temperatur: 1100 C°
  pH: 6,6-7,5
  Opløselighed i vand: max. 0,08%
  Farve og form: hvide korn