EPS (flamingo) granulat

ISODAN Hulmurs og Krybekælder Isolering

ISODAN® - Hulmursisolering er en effektiv måde at isolere bygninger med hulmure og krybekældre på. ISODAN®- Hulmursisolering er et EPS (flamingo) granulat-produkt, der er kendt for sine gode isoleringsevner.

EPS granulat er det oplagte valg til isolering af hulmure der er udsat for fugt fra slagregn, optrængende fugt nedefra eller ældre mureværk hvor fugerne ikke er optimalt tætte.

EPS er betegnelsen for ekspanderbart polystyren, det er et rent olieprodukt, som består af 92% kulstof og 8% brint. EPS råvaren ekspanderes ved en særlig opskumningsproces ved hjælp af vanddamp.

Det store indhold af luft gør EPS til et uovertruffent isoleringsmateriale. EPS er modstandsdygtig overfor stærke og svage syrer og baser, vegetabilske olier, latex, epoxy- maling og lak. ISODAN® – Hulmursisolering er dansk produceret og er et yderst miljøvenligt materiale. Det danner ikke grobund for svamp og mikroorganismer. Det indeholder ikke fibre og forårsager ikke hudirritation. Det bruges i stor udstrækning inden for fødevaresektoren som emballage.

Download brochure

Egenskaber

ISODAN® - Hulmursisolering har alle de egenskaber, der nødvendige for at isolere effektivt i hul-mure og krybekældre.
  • Det er ikke vandsugende.
  • Det er ikke fugtbefordrende.
  • Det angriber ikke murbindere af metal.
  • Det synker ikke sammen i muren.
  • Basis lambda værdi = Lambda 10 : 0,038W/Mk

Isoleringsarbejdet

Isoleringsmaterialet anbringes i hulmuren ved indblæsning udefra. På den måde undgår husets beboere gener.
Indblæsningen sker ved stor luftcirkulation og lufttryk. Herved pakkes hulmursisoleringen helt tæt overalt i væggene. Det er vigtigt, at hulmursisoleringen bliver udført alle de steder, hvor der ellers sker et varmetab til omgivelserne.